• csillagaszat.hu
  csillagászat.hu
  Csillagászati hírportál
  bdsm forum

  Közelkép a Nemzetközi Űrállomásról  Távcsöves kép a Nemzetközi Űrállomásról, a SpaceX Dragon teherűrhajóról és sok más űrhajózási érdekességről! Ezzel a felvétellel köszöntjük az Űrhajózás Napját.

  Nagy Szabolcs, Wimbledon

  Régóta terveztem a SpaceX Dragon teherűrhajó megörökítését, amire március 16-án végre lehetőségem nyílt.

  iss-nagy-szabolcs-hetkepe

  A Nemzetközi Űrállomás 2017. március 16-án, Nagy Szabolcs felvételén. 250/1200-as Dobson-távcső, kézi követés, Zwo ASI120MM kamera (Zwo vörös szűrővel), TeleVue 2,5x powermate fókusznyújtó, 0,9 ms expozíciós idő.

  A nemrég beszerzett Dobson-távcsövem már rég ki szerettem volna próbálni a szintén nemrég vásárolt mono ASI120MM kamerával, leginkább a Nemzetközi Űrállomáson. Bíztam benne, hogy ez a felszerelés kicsivel több részletet ad majd az ISS-ről. Természetesen nem vártam integető, űrsétáló asztronautákat, de a kisebb űrjárművek azonosítására alkalmas fotóban azért reménykedtem. Sajnos 2017 eddig nem a csillagászati tevékenységre alkalmas időjárásról szól, kifejezetten nem Londonból. Amikor ez a felvétel készült, akkor is vékony, szórványosan fátyolos felhőzettel kellett megbirkóznom. A kép különlegessége a felénk néző SpaceX Dragon teherűrhajó, amely egy világosabb pöttyként látszik a japán Kibo és az európai Columbus modulok közt nagyjából félúton.

  Ez a bejegyzés A hét képe kategóriában van és a következő címkékkel lett ellátva: , , , . Link könyvjelzője.
  • Magyarország megújul