A Queen gitárosa az asztrofizika doktora lesz

2170

Brian May hamarosan asztrofizikai doktorátust szerez, több mint 30 évvel azután, hogy a Queen kedvéért abbahagyta akkori tanulmányait. A 60 éves gitáros és szövegíró doktori (PhD) értekezését augusztus elején bocsátja az Imperial College London doktori tanácsa elé. Címe: „Radiális sebességek az állatövi porfelhőben”.

MISSING DST IMAGE!!!!

Brian May 2002-es diplomaosztóján 

May tanulmányait az Imperial College asztrofizikai tanszékén folytatta 1970-ben, amikor Freddie Mercury-val és Roger Taylorral megalapították a Queent. Az egyetemet a rockbanda első jelentősebb sikerei után hagyta ott, de csillagászat iránti érdeklődése valójában soha nem múlt el.

A Queen a 70-es évek egyik legismertebb brit zenei csapata, amelyhez olyan világsikerek kötődnek, mint a „Bohemian Rhapsody” és a „We Will Rock You” című számok. May számos szólóalbumot készített Mercury 1991-es halála után, ilyen például az 1998-ban megjelent „Another World”. Újjáéledő csillagászati aktivitásáról a tavaly kiadott „Bang! The Complete History of the Universe” című könyv is tanúskodik, melyben Patric Moore mellett társszerzőként működött közre. Ezen kívül csillagászati megfigyeléseket is végzett a La Palma szigetén található obszervatóriumban.

Brian May egy obszervatórium előtt 

May BBC-nek adott nyilatkozata szerint mindig is szeretett volna pontot tenni egykori tanulmányaira. „Olyan befejezetlen történet volt ez, amit le akartam zárni.” – mondta. „Nem tiszteletbeli doktori címre, hanem valódi tudományos fokozatra vágytam, amiért megdolgoztam.”

Forrás: Sky and Telescope

Egyéb linkek:

A Queen honlapja

Hozzászólás

hozzászólás