• csillagaszat.hu
  csillagászat.hu
  Csillagászati hírportál
  bdsm forum

  Ágasvár ‘05 Ifjúsági Tábor  Ágasvár a Nyugati-Mátrában található, 635 m-es tengerszint feletti magasságban. A zavaró fényektôl távol eső észlelôhelyen 1994 óta szervezünk táborokat. Az első ágasvári tábor idején egy kozmikus becsapódás látványos nyomait észlelhettük – a Jupiterbe csapódott Shomemaker–Levy-üstökös által létrehozott hatalmas, sötét foltokat az óriásbolygó légkörében. Ez az esemény volt a 90-es évek egyik meghatározó észlelési élménye sokak számára, amit azóta még számtalan követett a lehető legkülönfélébb megfigyelési területeken.

  Hasonló élmények várnak az ágasvári tábor résztvevőire 2005-ben is a tejutas mátrai égen: meteorok, bolygók, változócsillagok, üstökösök, mélyég-objektumok, napközben a napfoltok látványa várja a táborlakókat. Az egy hét során megismerkedünk az észlelési lehetôségekkel, elôadásokat hallgatunk, asztrofotós és távcsőkezelési bemutatót tartunk, ellátogatunk a Piszkés-tetôi Obszervatóriumba és felkeressük Nógrád megye csillagászati nevezetességeit. A résztvevők lehetőleg hozzák el magukkal saját távcsövüket, binokulárjukat is!

  Az ifjúsági tábor részvételi díjai:

  • turistaházban, napi háromszori étkezéssel: 26000 Ft (MCSE-tagoknak 22000 Ft)
  • saját sátorban, napi háromszori étkezéssel: 22500 Ft (MCSE-tagoknak 18500 Ft)
  • saját sátor étkezés nélkül 4900 Ft (MCSE-tagoknak 4200 Ft).

  Befizetési határidő: június 15. Jelentkezés az mcse@mcse.hu címen! A jelentkezések lapok beérkezése után befizetési csekket és tábori tájékoztatót küldünk. A tábori jelentkezések/befizetések a Polaris Csillagvizsgálóban is intézhetők, keddi MCSE-ügyeleteinken, 18–22 óra között.

  Magyar Csillagászati Egyesület 1461 Budapest, Pf. 219.,
  tel.: (1) 279-0429 e-mail: mcse@mcse.hu

  Ez a bejegyzés Programajánló kategóriában van. Link könyvjelzője.
  • Magyarország megújul