Ég és Föld vonzásában – programindító az MTA székházában

987

Az ELTE Gothard Asztrofizikai Obszervatórium és Multidiszciplináris Kutatóközpont, az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Csillagászati Intézet, valamint a Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület nagy szeretettel meghívja az érdeklődőket az "ÉG és FÖLD vonzásában – a
természet titkai" című projekt nyitórendezvényére. A programindító sajtónyilvános rendezvény 2013. január 23-án 11 órakor kezdődik a Magyar Tudományos Akadémia székházában (Budapest, Széchenyi István tér 9., Felolvasóterem).

A megnyitón köszöntőt mondanak:

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere;

Dr. Surján Péter egyetemi tanár, az ELTE TTK dékánja;

Dr. Ábrahám Péter, az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont
főigazgatója.

Ezt követően bemutatkoznak a konzorciumi partnerek, röviden ismertetik a projekt céljait, majd Dr. Kiss László tart előadást Kalandozásaim a média világában – csillagászok az ismeretterjesztés ösvényein címmel.

A három szervezet által alapított konzorcium a tavalyi évben sikeres pályázatot nyújtott be a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0018) részére. A 124.886.936 forintos támogatás elnyerésével megvalósíthatja azt az országon átívelő programot, amely a Nyugat-dunántúli és Észak-magyarországi konvergencia régiókban a nevelés, közművelődés, oktatás és képzés valamennyi csatornáját és színterét érintve, a természettudományos ismeretek népszerűsítését és a hazai tudományos eredmények disszeminációját végezi.

A projekt során a konzorciumi partnerekkel közösen tudományos ismeretterjesztési, közművelődési, oktatási programok megvalósításával a felsőoktatásban és a hazai kutatóműhelyekben zajló tudományos munka eredményeinek széleskörű megismertetését és társadalmi elismertetését célozzák meg. A projekt fő célcsoportja a Nyugat-Dunántúl és Észak-Magyarország 10-18 éves korú diáksága, az érdeklődő nagyközönség és a felsőoktatásban tanulók. A pályázat céljait tudományos előadói körutak, tanulmányi versenyek, nyári pályaorientációs táborok, tudományos szakmai konferenciák, egyéb rendezvények szervezésével, kiadványok, honlapok, interaktív oktatási anyagok készítésével kívánják elérni.

Hozzászólás

hozzászólás