Kulin György Országos Csillagászati Diákvetélkedő általános iskolásoknak

A TIT Komárom-Esztergom Megyei Egyesület, a Szegedi Tudományegyetem Bajai Obszervatóriuma és a Magyar Csillagászati Egyesület országos diákvetélkedőt hirdet a 2017/18 tanévben.

3458

A vetélkedőn hazai és határon túli magyar ajkú, a 2017/18. tanévben általános iskolába járó diákok vehetnek részt. (Elsősorban felső tagozatos diákok jelentkezését várjuk.)

A vetélkedőre 3 fős csapatok nevezhetnek. A nevezési díj 1500 Ft/csapat (azaz 500 Ft/fő), amit a nevezéssel egy időben kell befizetni. A határon túli csapatok nevezési díját a szervezők átvállalják, ezért a határon túliaknak NEM KELL nevezési díjat fizetniük.
A verseny három internetes fordulóból és egy szóbeli döntőből áll, témája, ismeretanyaga a csillagászat és az űrkutatás. Az internetes fordulók során a vetélkedő honlapján változatos feladatokat kapnak a résztvevő csapatok. Lesznek tudománytörténeti, az űrkutatás mérföldköveire vonatkozó és a fényszennyezéssel kapcsolatos kérdések, valamint gyakorlati feladatok is. A felkészüléshez, adatgyűjtéshez bármi felhasználható. A feladatok a verseny honlapján jelennek meg. A megoldásokat elektronikus levélben kell beküldeni.

A döntőbe minden régió legjobb csapata, valamint a legtöbb pontot elért határon túli csapat jut be. Itt a csapatok főleg szóbeli feladatokat kapnak. A döntőben nem lehet segédeszközöket (pl. könyvet, internetet, mobilt) használni. A legjobbak értékes tárgynyereményeket (távcső, szakkönyvek) vihetnek haza, vagy nyári táborozási lehetőséget nyernek.

Az 1. forduló feladatlapja november 1-től elérhető a vetélkedő honlapján: http://www.bajaobs.hu/kulin/, beküldési határideje: 2017. december 1.
A 2. forduló decemberben, a harmadik februárban kerül kiírásra.
A döntőt várhatóan:  2018. április végén vagy május elején rendezzük meg Tatán.
Eredményes versenyzést kívánunk!

Hozzászólás

hozzászólás