Tagokat toboroz a Magyar Csillagászati Egyesület

2244

Kedvezményes ifjúsági és családi tagsággal is várja a Magyar Csillagászati Egyesület a csillagászat és az űrkutatás iránt érdeklődőket. Csatlakozzon Ön is az ország legnagyobb csillagászati közösségéhez!

Az 1946-ban alapított Magyar Csillagászati Egyesület hazánk legrégibb és legnagyobb létszámú csillagászati szervezete, melynek tagjai Magyarországon és a határon túl is tevékenykednek. Egyesületünk tudománynépszerűsítő és tehetséggondozó munkája mellett szervezi az amatőrcsillagász mozgalmat, koordinálja a megfigyelőmunkát, táborokat, országos bemutatókat és találkozókat szervez, továbbá üzemelteti az óbudai Polaris Csillagvizsgálót.

20141207-mcse-ifjusag-2
Téli csillagásztábor a Nagy-Hideg-hegyen, 2013-ban (Mizser Attila felvétele).

Magyar Csillagászati Egyesület hazánk legnagyobb csillagászati közössége. Kiadványokkal, honlapokkal rendezvényekkel, tanácsadással segítjük tagjainkat és minden érdeklődőt, hogy elmélyíthessék ismereteiket, megfigyeléseket végezhessenek, távcsövet építhessenek. Tagjaink illetményként kapják a Meteor című havi folyóiratunkat és a Meteor csillagászati évkönyvet. Helyi csoportjaink és szakcsoportjaink segítik a hasonló érdeklődési amatőrcsillagászok közös munkáját. Tagjaink kedvezményt kapnak a Budapesti Távcső Centrumban, a Puskás Fotó üzletében (Mammut bevásárlóközpont), továbbá a Pannon Csillagdában.

Csatlakozz hozzánk! Magyar Csillagászati Egyesület (www.mcse.hu)

csik-8854
Észlelés a Meteor 2016 Távcsöves Találkozón (Szőke Balázs felvétele)

A rendes tagdíj összege 2017-re 7300 Ft. Rendes tagjaink illetménye a Meteor 2017-es évfolyama és a Meteor csillagászati évkönyv 2017 c. kötet. Szlovákiában, Romániában és Szerbiában élő tagtársaink számára a 2017-es tagdíj összege megegyezik a magyarországival, vagyis 7300 Ft (ezekbe az országokba meg tudjuk szervezni a Meteor és az Évkönyv alternatív kijuttatását). Más országokban élő amatőrtársaink számára az MCSE-tagdíj összege 17 500 Ft (a rendkívül magas postaköltségek miatt).

A Határ a csillagos ég pályázat győztesei: Világos Blanka, Pollák Edina és Kalup Csilla Szöllősi Attila felkészítő tanárral. Mindegyikük MCSE-tag.

Az ifjúsági tagdíj összege a rendes tagdíj 50% (3650 Ft). Ezt a tagsági formát azok a fiatalok választhatják, akik 26. életévüket még nem töltötték be, és közoktatási vagy felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulnak. Az illetménykiadványok megegyeznek a rendes tagságéval (Meteor folyóirat +Évkönyv). Budapestiek és környékbeliek részt vehetnek a Polaris Csillagvizsgáló ifjúsági szakkörének foglalkozásain, vidéki fiatalok pedig bekapcsolódhatnak helyi csoportjaink életébe. A kedvezményes ifjúsági tagságot csak Magyarország területére tudjuk biztosítani.

A családi tagság az egy háztartásban élő, legfeljebb két felnőttre és két, 14. életévét még be nem töltött gyermekre vonatkozhat. A családi tagdíj összege a rendes tagdíj 150%-a (10950 Ft). A családi tagsággal a gyermekeket nevelő “csillagász családokat” kívánjuk támogatni. A tagilletmény 1 évfolyam Meteor és 1 kötet Meteor csillagászati évkönyv.

met-evk-jan
Illetménykiadványaink.

Budapestiek és Budapest környékiek személyesen is rendezhetik tagdíjukat a Polaris Csillagvizsgáló esti ügyeletein, illetve – telefonos egyeztetés alapján – napközben is (tel.: 06-70-548-9124). A csillagvizsgálóban természetesen mindenkor szeretettel látjuk a Budapesten átutazó vidéki és külföldi tagtársainkat is. További lehetőség a tagdíjak rendezésére: számlavezető bankunk budapesti kirendeltségén is lehet tagdíjat fizetni: Pannon Takarék Bank, Budapest VI. Jókai tér 2. Kérésre hagyományos sárga csekket is tudunk küldeni postai úton.

Borítókép: távcsöves bemutató a Nemzeti Múzeumnál, 2015 áprilisában.

Hozzászólás

hozzászólás