Alkonyi együttállás

1315

Még mindig van a Budai-hegységben olyan hely, ahol nem jártunk csillagnézés céljából. Ilyen az Apáthy-szikla is, ami a következő túránk célpontja lesz.

 

A túra egy része már ismétlés, sajnos nem végtelen ez a hegység. A találkozó 16.30-kor lesz a 61-es villamos Nagyhíd megállójánál. (Körtúra lesz, nyugodtan lehet kocsival is érkezni.)
Innen indul a zöld túrajelzés. Ezen megyünk fel (sok lépcsőn) a hegyre. Az Apáthy-szikla igen közel van, és gyönyörű onnan a kilátás. Nem messze tőle egy barlangszerű képződmény lesz, érdekes vörös színű ott a talaj. A bátrabbak át is mászhatnak a lyukas sziklán. A zöld jelzésről áttérünk a piros körre, és Hűvösvölgy felé indulunk. Megnézzük a védett libanoni cédrust, amiből csak három van Magyarországon. (Már érintettük egy korábbi túra alkalmával.)

 

A hegy lábánál derült idő esetén távcsővel megnézzük a Jupitert, a Vénuszt, a holdsarlót és az Orion-ködöt. Megmutatjuk a téli csillagképeket, mesélünk a hozzájuk fűződő legendákról is. Bízunk a derült időjárásban, de a túrát borult idő esetén is megtartjuk, eső esetén azonban elmarad.

A táv kb. 5 km

Minden érdeklődőt szeretettel vár a túravezető: Kerényi Lilla

 

Hozzászólás

hozzászólás