Éjjeli égi képek Európa Kulturális Fővárosában

808

A TWAN projekt számára fontos állomáshoz érkezik a tárlat: egyrészt az európai vonzerejű rendezvénysorozatba illeszkedik egyedi tartalmával, másfelől a PTE Természettudományi Kar Földrajzi Intézetében mindkét TWAN által képviselt témakör (csillagászat és földrajz) kiemelt jelentőséget kap. Ezen a helyszínen találkozik majd az egyetemi oktatás a világszínvonalú fotografikus megjelenítéssel. A társaság szlogenje ("a csillagászat és a földrajz egysége a fényképezőgép objektívjén keresztül") itt a gyakorlatban is értelmet nyer.

A nemzeközi kiállítás sorozat továbbra is aktív: a pécsivel párhuzamosan szeptember és október folyamán Lisszabon (Portugália), Shiraz (Irán), Pasadena (USA – Kalifornia) és Stockholm (Svédország) is otthont ad a rendezvényeknek.

A tárlaton a témában legjobbnak tartott fotósok prezentálják munkásságukat, amelyben hat kontinensen készített asztrotájképeket tekinthetünk meg a szervezet harmincegy fotográfusának tolmácsolásában. A hazai színeket Ladányi Tamás képviseli, aki a Balaton-felvidéken készült csillagászati témájú képeit tárja majd a nagyközönség elé. A TWAN magyar fotósa személyesen is kötődik a helyszínhez, ugyanis itt folytatta tanulmányait földrajz szakos hallgatóként.

Megnyitó:

Pécsi Tudományegyetem Aula
(Pécs, Ifjúság u. 6.)
Megnyitó: szeptember 23. (csütörtök) 17h
 
Megnyitja:
Dr. Geresdi István – dékán
Keszthelyi Sándor – az Astra Pécsi Csillagászati Egyesület elnöke
Ladányi Tamás – asztrofotós
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Linkek:

Hozzászólás

hozzászólás