Hegyhátsál 2012 Ifjúsági Csillagásztábor

846

A Magyar Csillagászati Egyesület a Zalaegerszegi Helyi Csoporttal és a Hegyháti Csillagvizsgáló Alapítvánnyal közösen idén nyáron újra megrendezi ifjúsági táborát, melynek az új Hegyhátsáli Csillagvizsgáló ad otthont július 15. és 22. között (vasárnaptól vasárnapig). A tábort elsősorban a csillagászattal és az észleléssel megismerkedni vágyó vagy már tapasztalattal rendelkező középiskolás korosztálynak ajánljuk.

A Vas megyében található másfélszáz lelkes kis településen nappal nyugodt, falusi környezet, éjszaka gyönyörű, fényszennyezés-mentes ég és egy félméteres távcső is várja a táborozókat, mellyel digitális felvételeket is lehet készíteni.

 

Nappal előadások, csoportos foglalkozások, kirándulások és buszos kirándulás lesz, míg éjszaka sorra vesszük az észlelési lehetőségeket a legújabb digitális technikától a hagyományos vizuális észlelésig.

Kora este még felkereshetjük a Marsot és a Szaturnuszt, este az Uránuszt és a Neptunuszt, majd hajnalban a Jupitert és a Vénuszt. A bolygókon kívül megfigyeljük a mélyég-objektumokat, a változócsillagokat, a kettőscsillagokat és nappal a Napot.

A táborban csak sátorozásra van lehetőség, de azoknak, akiknek nincs saját sátruk, egy nagy közös sátorban tudunk elhelyezést biztosítani, korlátozott számban.

Étkezés nélkül – nem MCSE tagoknak: 9.100 Ft. 

A tábor részvételi díjai:

  • Étkezéssel – MCSE tagoknak: 31.500 Ft.
  • Étkezéssel – nem MCSE tagoknak: 35.000 Ft.
  • Étkezés nélkül – MCSE tagoknak: 7.000 Ft.
  • Étkezés nélkül – nem MCSE tagoknak: 9.100 Ft.

Jelentkezési és befizetési határidő: június 15.

Határidőn túli befizetés esetén 20%-kal magasabb a részvételi díj.

Jelentkezni és információt kérni a jat@mcse.hu címen, ill. személyesen a Polaris Csillagvizsgálóban kedden, csütörtökön vagy szombaton 18 órától lehet.

A tábor csak korlátozott számú – kb. 40 főnyi – táborozót képes befogadni, ezért kérünk mindenkit, hogy mihamarabb jelezze részvételét.

Hozzászólás

hozzászólás