Hétfőn látogatható az akadémiai csillagvizsgáló

981

Minden évben nyílt napot tart a Magyar Tudományos Akadémia Konkoly Thege Miklós Csillagászati Kutatóintézet (Konkoly Obszervatórium), amely alatt iskolás csoportok, egyedi érdeklődők látogatást tehetnek az intézet budapesti központjában. Itt található a kutatók munkahelye és az értékes gyűjtemény felett rendelkező könyvtár mellett a múlt század nagyobb hányadában legnagyobb magyar távcső, egy 60 cm-es teleszkóp is, amellyel jelenleg is nemzetközileg elismert tudományos munka folyik.

Idén a nyílt nap május 17-én hétfőn lesz, s délután 1 és 5 között bárki felkeresheti az akadémiai kutatóintézetet. A torlódások elkerülése végett minden egész órakor fog indulni a látogatók szervezett vezetése, így mindenkitől azt kérjük, hogy lehetőség szerint 13:00, 14:00, 15:00 vagy 16:00-ra időzítse az érkezését (érdemes telefonon bejelentkezni a 391-9322 számon). A Konkoly Obszervatórium pár perc sétára található a 90A jelzésű busz normafai végállomásától, a Csillebércig közlekedő 90-es busz pedig az intézet kapujában teszi le a Csillagvizsgáló megállóban leszálló utasokat (cím: 1121 Budapest, Konkoly Th. M. út 13-17).

Az érdeklődőket csillagászati előadások és a 60 cm-es távcső bemutatása fogadja. (A jelenlegi viharos időjárás mellett a korábban beharangozott kistávcsöves Nap-bemutatás elmarad.) Mindenkit szeretettel várnak a Konkoly Obszervatórium munkatársai!

Hozzászólás

hozzászólás