Mindentudás Főiskolája

1261

A Mindentudás Egyetemének sikere rámutatott arra, hogy a fogyasztói társadalom sugallta szemlélet ellenére is van igény a magas szintű tudományos ismeretekre.

A siker mértékét mutatja, hogy országszerte több mutációja jelent meg a rendezvénysorozatnak. Az internetről letölthető vagy könyvben megjelent írott változatok, a sajtóban megjelent riportok, a tévés és rádiós közvetítések sem pótolják az élőszó varázsát, a személyes kontaktust az előadóval. A Mindentudás Főiskolájának előadásain erre is lehetőség van.

Az októberben kezdődő szemeszter programját Lukács Bélára építjük. Hogy kicsoda Lukács Béla, azt nagyon nehéz lenne egy mondatban meghatározni. Munkaköre szerint elméleti fizikus, elsősorban relativitáselmélettel foglalkozik, de kutatási területéhez tartozik a planetológia, a kozmológia és a kvantummechanika. Nem csak jól ismeri, hanem földi halandó számára is érthető és élvezetes módon tud mesélni ezekről – az elvontnak tűnő – témákról. Ezek mellett azonban szinte minden érdekli, mindennel foglalkozik is.


Lukács Béla

Olyan összefüggésekre képes rámutatni, amelyekről senki nem mondaná meg, hogy bármi közük lehetne egymáshoz.

A Mindentudás Főiskolája új szemeszterének előadója egymástól távolinak tűnő kérdések között keres és talál kapcsolatot.

Előadások 2006-ban

Október 19. csütörtök 18 óra — Kolumbusz az ógörögök nyomdokain

November 16. csütörtök, 18 óra — Az Univerzum és a történetírás

December 14. csütörtök 18 óra — A latinok Kína határán

 
Linkajánlat:

Hozzászólás

hozzászólás