A Csillag-térkép projekt

1768

Új szolgáltatással egészítettük ki hírportálunkat: A Csillag-térkép valójában NEM csillagtérkép, hanem „hagyományos” földi térkép, amin viszont csillagászati érdeklődésű olvasóink számára tüntettünk fel különféle látnivalókat. Úgy gondoljuk, hasznos lehet, ha egy-egy kirándulás tervezésekor nem csupán az útikönyvek által felsorolt érdekességekről van tudomásunk, ismerjük az utunkba kerülő csillagvizsgálók, emléktáblák, napórák helyét is.


Nagyobb térkép és adatbeküldés

A térképen feltüntetett csillagvizsgálók adatai az észlelőhelyek adatbázisából, míg a napórák a Magyarországi Napórák Katalógusából származnak. A további pontok listája külön is megtekinthető, a lista név, típus, illetve megyék szerint is rendezhető.

A térkép nem csak asztali számítógépen, hanem hordozható eszközökön, akár mobiltelefonon is megjelenik, nem kell hozzá külön alkalmazás, csupán egy böngészőprogram és internetkapcsolat.  Így út közben is keresgélhetünk a hozzánk közeli pontok között.

Természetesen a szerkesztőknek sincs tudomása minden hazai (és határainkon kívüli magyar vonatkozású) csillagászati látnivalóról, ezért kérjük olvasóink segítségét Csillag-térképünk pontosítása érdekében. Ha tudomása van olyan csillagászati vonatkozású látnivalóról, ami nem szerepel térképünkön, esetleg saját csillagvizsgálóval rendelkezik, ahol szívesen veszi hasonló érdeklődésűek látogatását, vagy a honlapon megjelenő adatok pontatlanok, elavultak, kérjük, jelezze a térképhez tartozó adatbeküldés oldalon!

Kellemes böngészést, a térkép segítségével megtervezett túrákhoz pedig jó utat kívánnak a Csillag-térkép szerkesztői.

csillag-terkep

Hozzászólás

hozzászólás