Egy negyven órás szombat krónikája

738

Az egy hétig tartó blogírási kísérletem nyítóopuszát szombat reggeli keltezéssel zártam, s jó 17 ezer km-rel, illetve nettó 24 órányi utazással később még mindig csak vasárnap hajnal 2 van. Az időzónák játéka folytán kicsit hosszúra nyúlt a március 1-jei szombatom, s ha zúgó fejjel jól számolom, akkor éppen negyven órán át tartózkodtam a virtuális kalendárium szombati napján.

Szombat délután indulás a nyárból…

Sok érdekes dolog nem történt, így nem is szennyezném a blogoszférát érdektelen hősködésekkel, amik valójában a világ legunalmasabb utazását próbálnák a valóságnál kedvezőbb színben feltüntetni. Címszavakban: indulás szombat délután 4-kor Sydney-ből, másfél óra késéssel érkezés San Francisco-ba szombat délelőtt 11:50-kor, továbbindulás a törölt járatom miatt Chicago helyett Denverbe délután fél 2-kor, majd néminemű denveri várakozás után érkezés szombat éjjel 11:50-kor Detroitba (időadatok mindenkori helyi időben).

Pár apróság talán mégis említésre méltó. A Csendes-óceán feletti utamon ablaknál ülve folyamatosan nyomon követtem a Skorpió csillagkép kelését, a Centaur és Crux déli csillagképek lassú eltűnését a déli horizonton, illetve hajnalban a holdfény által bevilágított óceánban gyönyörködtem. Ezer kilométernyi folyékony ezüst – nem mindennapi látvány. Valahol Hawaii magasságában óriási zivatarok dühöngtek a horizonton, szinte folyamatosan villámlott, nagyon szép volt. Felül pedig éppen kelt a Tejút magja, szépen kiegészítve az égi és földi fényforrások összhatását.

Viszont Detroitban tél van! Mínusz 6 fok, pár centi hó, két év után ismét láthattam havat. Utazásom végcélja egyébként a Detroit egyik nyugati peremkerületének is tekinthető Ann Arbour, ahol a University of Michigan is található. Szálláshelyem egy standard motellel ekvivalens valami, ahol éjszakai portással nem találkoztam, csak magyar szemmel kicsit szokatlan bizalom jelével. Mint a mellékelt fotóról kiderül, a recepció ajtajára kiragasztott üzenet várt mindössze, amely szerint ott van a postaládában egy borítékban a kulcsom, menjek fel a szobámba, s majd reggel bejelentkezhetek. Nekem így is jó.

{mosimage}

…s szombat éjfélkor érkezés a télbe.

Ann Arbour, március 2., 02:20 EST

Hozzászólás

hozzászólás