SETI Klub honlap az interneten!

2954

A portál célja a magyar olvasóközönség hiteles tájékoztatása minden olyan tudományos kezdeményezésről, eredményről, cikkről, könyvről és rendezvényről, ami a SETI területén figyelmet érdemel.

A SETI, ami a Földön kívüli értelem keresésének angol nyelvű rövidítése, közeli rokonságban áll az űrkutatással és a csillagászattal. Arra szeretnénk felhívni az olvasó figyelmét, hogy a SETI lehetőségeivel és jelentőségével komolyan foglalkozó, különböző képzettségű fiatalok és öregek hiánypótló kezdeményezésként összefogtak, hogy létrehozzák az első, magyar nyelvű SETI honlapot. Az eredményt bárki megtekintheti a www.setiklub.hu  helyen.  Eddig különböző szerzők (Nádassy Attila, Almár Iván, Frey Sándor, Győrfi András, Várkonyi Tibor és mások) cikkei, valamint kisebb hírek és közlemények kerültek fel a honlapra. Távlatilag a honlap olyan témákkal kíván komoly formában foglalkozni, mint például a Fermi paradoxon, a SETI alapjai, a SETI irodalma, SETI a médiában, elgondolkoztató esetek, archív írások, egyéb közlemények stb.

 

20170117_setiklub_1

 

Célunk a magyar olvasóközönség hiteles tájékoztatása minden olyan tudományos kezdeményezésről, eredményről, cikkről, könyvről és rendezvényről, ami a SETI területén figyelmet érdemel. Ezen kívül helyet kívánunk adni minden önálló, érdemleges felvetésnek, ami elősegíti a Földön kívüli civilizációk utáni kutatást. A honlapot ennek megfelelően igyekszünk folyamatosan frissíteni cikkekkel és közleményekkel.

A SETI Klubba történő tagfelvételről a Klub létrehozói döntenek. A honlap „Vélemények” rovatában a tagok számára létrehozott zárt fórum kezdte meg működését. A SETI Klubban sokszínű vélemények vannak jelen. Természetesen minden megjelenő anyaggal kapcsolatban, illetve a fórumon is alapvető követelmény a másik fél véleményének tisztelete, az esetleges sértő vagy komolytalan hozzászólások törlésre kerülnek.

Amennyiben Ön a SETI iránt érdeklődő személy, de még nem tagja a klubnak, viszont saját cikkekkel, külföldi cikkek fordításával, vagy egyéb módon, például hozzászólással tudna és szeretne is hozzájárulni a SETI Klubban folyó munkához, akkor kérjük, hogy szíveskedjék elküldeni rövid bemutatkozását is tartalmazó felvételi kérelmét a setiklub@gmail.com címre.

 

Hozzászólás

hozzászólás