Meteor ’06 Távcsöves Találkozó a Gerecsében

881

Idei távcsöves találkozónkat új helyszínen, a Gerecse-hegységben tartjuk, a Tarján melletti Német Nemzetiségi Ifjúsági Táborban, július 27-30. között. Az autóval és Volán járatokkal egyaránt jól megközelíthető táborhely Tarján községtől 2 km-re D-re található, a Tatabánya-Tarján műút mellett, kb. 300 m tengerszint feletti magasságban.  A helyszín közvetlen zavaró fényektől mentes, óriási "észlelőréteken" használhatjuk távcsöveinket.

MISSING DST IMAGE!!!! 

Az MTT ‘06 jó alkalmat nyújt a hazai távcsőpark és amatőrmozgalom fejlődésének megismerésére, a különféle műszerek tesztelésére, összehasonlítására. A rendezvény idei témái: régi és mai távcsőkülönlegességek, űrtávcsövek, technikai újdonságok. (A témajavaslatokat mint mindig, most is várjuk az mcse@mcse.hu címen.)

Részvételi díjak: A hosszú hétvége részvételi díjai a tavalyiakkal megegyezőek, az alábbiak szerint: kőházban, napi háromszori étkezéssel: 14.000 Ft (tagoknak 11.000 Ft), saját sátorban, napi háromszori étkezéssel: 10.500 Ft (tagoknak 9000 Ft), saját sátorban, étkezés nélkül 2700 Ft (MCSE-tagoknak 2400 Ft).

Képek a táborhelyről és további információk a rendezvényről a Magyar Csillagászati Egyesület honlapján.

Hozzászólás

hozzászólás