A NEOWISE-üstökös fehéren, feketén

2172

A NEOWISE-üstökös már csak szép emlék, habár még mindig észlelhető a kora esti égen, de már csak árnyéka júliusi önmagának.

Sebestyén Attila, Csongrád

Az üstökös 2020. július 3-án volt napközelben, július 21-én járt legközelebb a Földhöz, azóta távolodik tőlünk, és napról napra halványodik! Hihetetlen, mennyire változott a kinézete!

Végre itthonról tudtam észlelni és fotózni, nem kellett a városból kitelepülni! Szabad szemmel már este 10 óra előtt lehetett látni. Az időjárás is kedvezett, igaz pár felvétel nem sikerült, volt egy kis felhőátvonulás, de végre sikerült elegendő képet rögzíteni. Már a nyers felvételeken látszottak a magból kiinduló fényes szálak és részletek. Az üstökös kómája is nagyon szép, szinte érezhető, ahogy áramlik a magból a por és a gáz.

A C/2020 F3 (NEOWISE)-üstökös július 23-án, Sebestyén Attila felvételén.

Azt hiszem, számomra a legkülönlegesebb és legszebb üstökös, amit valaha láttam. 23 éve a Hale-Bopp ennyire szép, igaz, az fényesebb volt. Természetesen akkor még nem állt ilyen felszerelés a birtokomban, és még csak 15 éves voltam!

Ezt az üstökösfotót egyik legjobb felvételemnek tartom! Nagyon örülök, hogy sikerült ilyen részletességgel megörökíteni a NEOWISE-üstököst július 23-án!

C/2020 F3 (NEOWISE)

Hozzászólás

hozzászólás