Ismét országos csillagászati verseny indul

941

 

A versenyre interneten keresztül lehet nevezni. A verseny EGYÉNI vetélkedő, a szervezők az egyéni teljesítményre kíváncsiak, ez alapján fogják a selejtezőkön legjobb eredményt elért 10-12 diákot behívni a várhatóan 2013. február közepén megrendezendő budapesti döntőre. A döntőn legjobban szereplő 3 diák tagjává válik a magyar diákolimpiai csapatnak és a 2013. tavaszi félév során megkezdi a felkészülést a többi olimpiai kerettaggal együtt a 2013. nyarán Görögországban megrendezendő nemzetközi diákolimpiára.

A válogató versenyre minden magyarajkú középiskolás diák jelentkezhet, és ha teljesítménye alapján bekerül a döntőbe, azon teljes joggal részt vehet, de a nemzeti válogatott tagja (a nemzetközi szabályok értelmében) csak magyar állampolgársággal rendelkező tanuló lehet.

A verseny további bonyolódása, és a regisztráció az alábbi honlapon történik:

http://www.bajaobs.hu/valogato

A regisztrálás regisztrációs díj befizetéséhez kötött, és kérjük hozzá kitölteni és E-mailben visszaküldeni a verseny hivatalos E-mail címére a weblapon található, letölthető DOC formátumú jelentkezési lapot. E felhívásunk idejében már nyilvánosan közzétettük az első internetes forduló feladatait, tehát már azok ismeretében dönthet a jelentkezésről az érdeklődő diák.

A regisztrációs díj: 1000 Ft, amit a Bajai Obszervatórium Alapítvány OTP-nél vezetett

     11732033-20028424    sz. bankszámlájára kérjük befizetni

Külföldről alkalmazandó IBAN szám és SWIFT kód:

    HU94 11732033 20028424 00000000   SWIFT kód:  OTPVHUHB

Az átutaláskor, vagy OTP pénztári befizetéskor kérjük a megjegyzés rovatba beírni a versenyző diák nevét! Ez okvetlenül fontos a befizetések azonosítása miatt.

A határon túli magyar diákok kérjék tanáraik, vagy a közelükben működő csillagászati egyesület, amatőrcsillagász csoport segítségét a nevezési díj ügyintézéséhez.

A feladatmegoldásokhoz természetesen minden résztvevő szabadon felhasználhat bármilyen segédeszközt, információforrást, de törekedjen mindenki önerőből megoldani mindent, mert a szóbeli döntő már úgyis nagyon szigorú feltételek között fog lefolyni, Internet és számítógép nélkül!

A regisztráció (és az első forduló beadási határidejének letelte) után minden versenyző a második forduló feladatait már belépési kóddal, kódolt oldalról fogja tudni letölteni, és az elért pontszámokat is már csak jelszóval védett oldalakon láthatja. A verseny ettől a ponttól kezdve nem nyilvános, így a versenyt lezáró szóbeli döntő sem. Természetesen a lebonyolítás egyes fázisainak állásáról, dátumairól, valamint a végeredményről a versengést figyelemmel követő minden érdeklődőt informálni fogjuk a verseny nyilvános honlapján.

A verseny hivatalos E-mail címe:  valogato@bajaobs.hu

A regisztrációs kérdőíveket, a feladatmegoldásokat is erre a címre várják a szervezők, de a menet közben felmerülő kérdéseikkel is ezen a címen fordulhatnak a szervezőkhöz.

Ez első két legfontosabb dátum:

ELSŐ FORDULÓ MEGOLDÁSAINAK (és a nevezés) BEKÜLDÉSI HATÁRIDEJE:

                                           2012. december 22. 24:00

MÁSODIK FORDULÓ FELADATAINAK VÁRHATÓ MEGJELENÉSE: 2013. január 3.

Hozzászólás

hozzászólás