Csillagnézés a Föld órájában

1122

Ennek a világkampánynak nemcsak az az üzenete, hogy ebben az órában kevesebb áramot fogyasszunk, hanem a figyelmet is fel kívánja kelteni. Azt a gondolatot erősíti, hogy mindenki egyénileg is tehet valamit környezetünk védelméért. Harcoljunk a fényszennyezés ellen is! Csillagnéző túránkon szeretnénk megismertetni a résztvevőket a fény káros hatásaival.

A találkozó 17.30-kor a Kiscelli Múzeum előtt lesz. (III. ker. Kiscelli utca 108.) Az est célja, hogy jó hangulatban tegyünk egy kb. 4 km-es sétát a Budai-hegységben a Mátyás-hegy felé, közben pedig enyhítsük csillagászati szomjúságunkat a budapesti elsötétítés előnyeit kihasználva.

Derült idő esetén megnézzük a csillagképeket, és ismét lesznek csillagászati kvízkérdések is.
A barlang feletti védőkorlátnál megvárjuk a 20:30-as villanyoltást, megvizsgáljuk, hogy mennyire sötétül el Budapest belvárosa. Ezután kb. 25 perces sétával visszatérünk a múzeumhoz.

A Kiscelli Múzeum megközelíthető: A 17-es villamossal a  Szent Margit Kórháztól 338 méterre fel keletnek, vagy a 165-ös busszal. Információink szerint a múzeum aznap 18.00-ig nyitva van, így lehetőség nyílik a túra előtt a kiállítás megtekintésére is.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Hozzászólás

hozzászólás