Évadzáró csillagnéző túra a Csillagászat Napján

1347

Május 10-én, szombaton a Csillagászat Napja alkalmából rendezi az MCSE a tavasz utolsó csillagnéző túráját Solymár közelében.

Gyülekező 17.00-kor Solymár határában a 64-es BKV busz Kökörcsin utcai megállójában. (A Shell kútnál van parkolási lehetőség.) A sárga jelzésen indulunk el, végigmegyünk a patakvölgyön, megnézzük a Budai-hegység legnagyobb és legszebb vízesését. Útközben találkozunk egy fehér színű heggyel, ami nagyon jó háttér lesz a csoportképhez.

Az Alsó-Jegenye völgy után elsétálunk a solymári Szarkavárig. A vár megtekintése után egy másik úton visszatérünk a patakhoz, ahol egy hatalmas rét fogad minket, ami csillagnézésre kiválóan alkalmas.


Solymári vár túra nagyobb térképen való megjelenítése

Amíg le nem száll az este, tüzet rakunk, és szalonnát sütünk. Kb. 21 órakor lesz sötét. Derült idő esetén megismerkedünk a tavaszi csillagképekkel, és mesélünk a hozzájuk fűződő legendákról is. A nyugati égbolton megnézhetjük a Jupitert. A bolygók közül a Mars látszik majd a legmagasabban, közel a dagadó Holdhoz. Keleten talán sikerül megfigyelnünk a kelő Szaturnuszt.

Ha tudunk csillagot nézni, akkor 22 óra után fogunk visszaérkezni a kiindulóponthoz.

A túra hossza kb. 5 km
Csak eső esetén marad el.
Ajánlott felszerelés: zseblámpa, binokulár, szalonna, kenyér, egyéb sütnivaló

Mindenkit szeretettel vár a túravezető: Kerényi Lilla

Hozzászólás

hozzászólás